Mitä teet työksesi ja mikä on roolisi / vastuusi Digirata-hankkeessa?

Toimin Fintraffic Raiteessa kehityspäällikkönä järjestelmäkehityksen tiimissä. Itse olen kuitenkin enemmän toiminnan, kun teknisten järjestelmien kehittäjä. Tällä hetkellä vedänkin projektia dynaamisesta liikenteenhallinnasta, joka onnistuessaan tulee kokonaisvaltaisesti muuttamaan meidän totuttua tapaa tehdä liikenteenhallintaan liittyviä tehtäviä. Mutta tämäkin prosessi on pitkäjänteistä työtä ja muutoksessa on huomioitava itse työn tuottamisen kehittämisen ja tukemisen lisäksi työkalut, tilat, järjestelmät ja asiakkaiden muuttuvat tarpeet.

Digirata-hankkeeseen sain kutsun selvitysvaiheen valmistumisen jälkeen eli viime keväänä. Varsinainen työ hankkeen parissa päästiin käynnistämään heinä-elokuussa 2020. Siitä lähtien olen vetänyt Roll out -työryhmää, joka lyhyesti kerrottuna rakentaa alustavan rungon koko Digirata rakentamisen etenemiselle.   

Mikä on mielestäsi mielenkiintoisinta ja innostavinta Digiradassa?

Ehdottomasti mielenkiintoisinta on koko hankeen tavoite! Ja miten tämä jättiläismäinen tavoite voidaan saavuttaa ja muuttaa koko rautatiehistoriaa

Miten pystyt hyödyntämään osaamistasi Digiradassa?  

Ensi kosketuksen rautateihin sain reilut 15 vuotta sitten, kun pääsin liikenteenohjaustehtäviin. Tämän jälkeen olen toiminut rautateiden parissa erilaisissa tehtävissä koulutuksesta, esimiestehtäviin ja kehittämiseen. Tämä tausta on auttanut ymmärtämään eri toimijoiden näkökulmia, tarpeita ja haasteita hankkeen valmisteluvaiheessa. Toisaalta osaaminen eri tehtävissä on myös haastanut koko työryhmäämme asettumaan eri toimijoiden rooleihin ja muodostamaan kokonaiskuvan muutoksen vaikutuksista rakentamisen eri vaiheissa, hyötyjen ja haittojen näkökulmasta.

Mikä Digiradassa motivoi sinua?

Minua motivoi uuden kokonaisuuden rakentaminen, kehittäminen ja osallistuminen muutokseen. Nämä asiat korostuvat Digiradassa, joten koko hanke on hyvä motivaattori 😊.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

Mieluiten vietän aikaani perheeni kanssa erilaisten liikuntaharrastusten parissa.

Mitä sinusta ei välttämättä arvaisi?

Ainakin lähimmät työkaverit taitavat jo tietää kaikki vitsaukset, mutta yksi juttu tuli mieleen, jota ei ehkäpä heti arvaisi: Argeologia on aina kiinnostanut minua ja olenkin aikoinaan viettänyt yhden kesän argeologisilla kaivauksilla kaivellen viikinkiajan koruja, luita ja välineistöä sekä kivikauden luita ja ruukun palasia. Olen saanut luokkatoverit yökkäämään pitämällä esitelmiä mm. Tanskan suomuumioista. Ja yksi elämäni kohokohdista tapahtui keväällä 2019, kun Ötzi, the Iceman ja minä kohtasimme…   

Otzi 2