Digirata-hankkeessa on mukana runsaasti ammattilaisia eri organisaatioista. Kaikilla meillä on oma roolimme hankkeessa ja sen eteenpäin viemisessä. Tekijät Digiradan takana-juttusarjassa esittelemme näitä Digiradan asiantuntijoita, henkilöitä, jotka rakentavat tulevaisuuden älykästä ja digitaalista rautatieliikennettä.

Ensimmäisenä meillä on esittelyvuorossa Fintraffcista Janne Roivainen.

Mitä teet työksesi ja mikä on roolisi / vastuusi Digirata-hankkeessa?

Työskentelen Fintrafficissa rautatieliikenteen liikenteenhallinnan ja kehityksen tiimissä kauko-ohjaus ja turvalaitejärjestelmien erityisasiantuntijana. Digiradassa toimin turvalaite/ ETCS -työryhmän vetäjänä.

Mikä on mielestäsi mielenkiintoisinta ja innostavinta Digiradassa?

Mahdollisuus tehdä uutta ja hyödyntää digitalisoitumisen tuomia mahdollisuuksia tulevaisuuden rautatieliikenteessä.

Digitalisoitumisen myötä reaaliaikainen tiedonjakaminen tuo uusia välineitä ennakoivaan kunnossapitoon ja muuhun rautateiden ympärillä toimivaan liiketoimintaan. Digiradan kautta voidaan luoda mahdollisuuksia suomalaisten yritysten osaamisen viennille Euroopan markkinoille.

Miten pystyt hyödyntämään osaamistasi Digiradassa?  

Olen työskennellyt turvalaite- ja kauko-ohjausjärjestelmien parissa erilaisissa tehtävissä 20 vuoden ajan.  Vaikka Digiradassa tehdään kokonaan uutta, on erilaisten työtehtävien kautta saaduista kokemuksista hyötyä kokonaiskuvan muodostumisessa.

Turvallisen raideliikenteen perusperiaatteet ovat nykyään ja myös tulevaisuudessa tärkeimpiä asioita.

Mikä Digiradassa motivoi sinua?

Tehdä kokonaan uutta tulevaisuuden digitaalista rautatietä, joka huomioi kaikki logistiikkaan liittyvät tarpeet ja ennen kaikkea mahdollistaa parempaa täsmällisyyttä, turvallisuutta ja lisää kapasiteettia raiteille.

Työskentely useiden eri tahojen ja yritysten kanssa on mielenkiintoista ja Digiradassa kaikilla on into tehdä tulevaisuuden digitaalista rautatietä.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

Pelaan jääkiekkoa, hiihdän ja lisäksi olen mukana lasten harrastustoiminnassa.

Entä mitä sinusta ei välttämättä arvaisi?

Vapaa-ajalla tykkään puuhastella erilaisten koneiden parissa mm. kaivurit ovat tuttuja kapistuksia.

Janne Roivainen

Janne Roivainen
Fintraffic Raide
etunimi.sukunimi(at)fintraffic.fi