Haemme nyt kahta diplomityöntekijää Digiradan Tekninen kokonaisuus -vastuualueelle.

Fintrafficissa työskentelee yhteensä yli 1 100 huippuammattilaista neljän eri liikennemuodon parissa. Haluamme olla omalta osaltamme myötävaikuttamassa siihen, että Suomessa on maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne. Kehitämme aktiivisesti tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja sekä teemme töitä luodaksemme Suomeen maailmanluokan liikenteen ekosysteemin.

Fintraffic Raide Oy vastaa raideliikenteen ohjaus- ja hallintapalveluista ja kuuluu osana Fintraffic-konserniin. Digirata-hankkeessa viedään Suomea kohti tehokkaampaa ja sujuvampaa rautatieliikennettä. Digirata on merkittävä investointi suomalaisen rautatieliikenteen tulevaisuuteen, ja merkittäviä ovat myös vaikutukset: Lisää liikennettä ja matkustajia raiteille, parempia palveluita ja vähemmän häiriöitä ja liikennepäästöjä. Digirata on koko rautatiesektorin yhdistävä mahdollisuus, jossa rakennetaan teknologinen perusta rautatieliikenteelle pitkälle tulevaisuuteen.

Merkittävin tekninen muutos on, että junien turvallisuuden varmistaminen siirtyy radiopohjaiseksi ja Digiradan tarkoitus on käyttää kaupallisia radioverkkoja tämän muutoksen toteuttamiseen.

Lue meistä lisää osoitteissa www.fintraffic.fi ja www.digirata.fi

Diplomityöntekijä: Radioverkkoanalyysi tekoälyllä

Diplomityöntekijänä tehtävänäsi on tekoälyä käyttäen analysoida radioverkkojen kuuluvuudet ja muut parametrit koko 6000 km rataverkon osalta. Koko rataverkko on jo mitattu ja mittapisteitä on kertynyt yli 1 M kpl. Osa mittauksista (2000 km) on tehty ”packet replication” -moodissa ja loput 4000 km eri moodissa, joten “packet replication” tulisi simuloida myös tälle osuudelle. Yhdistämällä mittatiedot junaliikenteen rakenteeseen, voisi mahdollisesti myös ennakoida radiosta johtuvien tulevien liikennehäiriöiden määrän ja laajuuden tulevaisuudessa Suomen rataverkolla.

Tehtävä sopii parhaiten esimerkiksi koneoppimista, signaalinkäsittelyä tai data-analyysiä pääaineena lukevalle. Tietoliikennetekniikan sivuaineen kurssien opiskelu on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Diplomityöntekijä: Tietoliikennesatelliittiyhteydet

Tietoliikennesatelliittien määrä kasvaa koko ajan ja peitto Suomessa on parantumassa. Satelliittien suorituskyky on myös parantumassa ja myös vastaanottimien laatu kehittyy koko ajan. Tehtävänäsi on tutkia tietoliikennesatelliittiyhteyden mahdollinen käyttäminen junien ohjauksessa joko primäärinä tai sekundäärisenä keinona ja tehdä siitä Digiradalle etenemissuunnitelma. 

Tehtävä sopii parhaiten tietoliikennetekniikkaa ja langattomia verkkoja pääaineena lukeneelle. Lisäksi kaikki satelliittitietoliikenteeseen liittyvät kurssit (ml. GNSS) katsotaan eduksi.

Molemmissa tehtävissä arvostamme hyviä yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja sekä oma-aloitteellisuutta. Toivomme, että opintosi ovat jo aivan loppusuoralla ja kesästä lähtien pystyisit keskittymään täysin diplomityön tekemiseen. Diplomityön tarkemmasta aloitusajankohdasta sovitaan erikseen valittavien henkilöiden kanssa.

Toivomme molemmat diplomityöt englannin kielellä. Diplomityöjakso on palkallinen. 

Tarjoamme sinulle:

  • Mahdollisuuden päästä mukaan hankkeeseen, joka muuttaa Suomen rautatiemaailmaa
  • Innostavan ja dynaamisen työyhteisön sekä tulosorientoituneen ympäristön
  • Mahdollisuuden työskennellä mahtavien kollegoiden ja koko rautatietoimialan sekä eurooppalaisten huippuammattilaisten seurassa 
  • Työnantajan tukeman lounaan, työmatkaedun, joustavat työajat sekä kattavat työterveyspalvelut

Fintrafficin toimintaa ohjaavat koko konsernin yhteiset arvot, jotka antavat suunnan siitä, kuinka yhdessä halutaan toimia ja mikä on tärkeää. Ne ovat läsnä päivittäisessä toiminnassa, päätöksenteossa ja arjen kanssakäymisessä: Turvaamme, välitämme ja näytämme suuntaa. Yhdessä. Tutustuthan sivun alareunassa näkyvään arvovideoomme. 

Kiinnostuitko, haluatko kuulla lisää?

Lisätietoa tehtävästä antaa Digiradan kehityspäällikkö Simon Indola, tavoitat hänet puhelimitse +358 40 862 0480  tai sähköpostitse simon.indola@fintraffic.fi

Jos innostuit tehtävästä, niin toimi nopeasti, sillä käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana. Laitathan hakemuksen klikkaamalla ”Hae tähän työpaikkaan”, emme ota vastaan sähköpostitse laitettuja hakemuksia. Ensimmäinen haastattelukierros voidaan toteuttaa myös videohaastatteluna. Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä. Muistathan merkitä hakemukseen selvästi, kumpaa tehtävää olet hakemassa.

Hae meille!

Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa, miksi juuri sinä olisit sopiva meille diplomityöntekijäksi! Lähetä CV:si, opintosuoriteotteesi ja hakemuskirjeesi meille 3.3.2024 mennessä. Otamme hakemuksia vastaan rekrytointijärjestelmämme kautta, hakemuksen pääset jättämään klikkaamalla “Hae tähän työpaikkaan”.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa https://www.supo.fi . Haku alkaa 19. helmikuuta 2024 ja päättyy 3. maaliskuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)Työsuhteen tyyppi: määräaikainen

Tutustu ja hae

Sinustako diplomityöntekijä Fintrafficin Digirata-hankkeeseen? | Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic | TalentAdore – Edistyksellinen Hakijakokemus